Lectionarium met commentaren en psalmen

Zondagslezingen met commentaren

Voor wie zich wil voorbereiden als lector of gewoon als geïnteresseerde bieden wij op onze blog wekelijks de zondagslezingen aan. U kunt op dezelfde pagina's ook de lezingen beluisteren via een audiofragment. En even verderop volgt nog een commentaar van Jean Bastiaens. Met de knoppen hieronder surft u naar de gewenste zondagen. Klik verder op de titels van uw keuze en lees of beluister de teksten.

Vorige zondag  Overzicht  Volgende zondag

 

Psalmen - Benoît Standaert OSB

Pater Benoît Standaert en Hilde Laureys hebben voor ons de psalmen ingesproken over één week gespreid. Lees meer over het hoe en waarom van het waken met de psalmen of beluister de inleiding door Benoît Standaert. Hieronder kan je doorklikken naar de verschillende opnames die per dag (nacht) zijn ingedeeld.

 

 Rechtstreeks naar de afzonderlijke psalmen

 
 

 

Ons tijdschrift voor Bijbel en Liturgie

Viermaal per jaar verschijnt Vrienden van Bijbelhuis Zevenkerken. Dit tijdschrift gaat dieper in op de relatie tussen Bijbel en liturgie. Daarbuiten komen ook andere bijdragen over de Bijbel aan bod. Leden van de redactie...  lees meer »

Lectionarium

Op zoek naar een zondagslezing of commentaar? Wekelijks kunt u op onze blog terecht voor tekst, audio en commentaar. Hier vindt u het archief, De "lees meer" knop brengt u naar de lezing van de komende week.  lees meer »

Waken met de psalmen - Benoît Standaert OSB

Een psalmodie of nachtwake met psalmen is een ascetische praktijk die vandaag terug aanspreekt. Psalmodiëren is immers opstijgen naar herstel, naar bevrijding, naar redding, naar messiaanse vervulling, naar vrede. Pater Benoît Standaert en Hilde Laureys hebben voor ons de psalmen ingesproken. Ze werken met het hele psalterium over één week gespreid...  lees meer »