Ondersteuning gezocht

steun

Foto: Igor Grushevski

De Bijbeldienst van het bisdom Brugge wil de Bijbel ontsluiten als een bron van inspiratie voor alle mensen. De Bijbel blijft een fascinerend boek, ontstaan in een complex proces dat vele eeuwen in beslag heeft genomen. Alles wat menselijk is komt erin voor. We zoeken naar middelen om ook de nieuwe generaties met deze 'onmetelijke schatkamer' in aanraking te brengen. De tentoonstelling is met heel veel zorg samengesteld, en zowel Bijbelkenners als kunstenaars hebben er belangrijke bijdragen aan geleverd. De moderne media waarmee we werken blijken de bezoekers telkens weer te verrassen. Geen stoffige boeken achter glazen platen, maar de Bijbel levensecht nabij.

Die tentoonstelling gaat al zeven jaar mee, en moet onderhand op enkele punten vernieuwd worden. Maar ook voor de mediazalen proberen we telkens nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Wilt u dit project van Bijbelhuis Zevenkerken steunen? U kunt bij ons aanvragen voor welke projecten we naar steun op zoek zijn. In een gesprek kan een en ander verduidelijkt worden. U kunt hiervoor contact opnemen met jean.bastiaens@bijbelhuiszevenkerken.be

BIJBELHUIS ZEVENKERKEN : DE BIJBEL MEE MAKEN !

Bijbeldienst Bisdom Brugge vzw - BE87 4751 1358 5194

 

Ons tijdschrift voor Bijbel en Liturgie

Viermaal per jaar verschijnt Vrienden van Bijbelhuis Zevenkerken. Dit tijdschrift gaat dieper in op de relatie tussen Bijbel en liturgie. Daarbuiten komen ook andere bijdragen over de Bijbel aan bod. Leden van de redactie...  lees meer »

Lectionarium

Op zoek naar een zondagslezing of commentaar? Wekelijks kunt u op onze blog terecht voor tekst, audio en commentaar. Hier vindt u het archief, De "lees meer" knop brengt u naar de lezing van de komende week.  lees meer »

Waken met de psalmen - Benoît Standaert OSB

Een psalmodie of nachtwake met psalmen is een ascetische praktijk die vandaag terug aanspreekt. Psalmodiëren is immers opstijgen naar herstel, naar bevrijding, naar redding, naar messiaanse vervulling, naar vrede. Pater Benoît Standaert en Hilde Laureys hebben voor ons de psalmen ingesproken. Ze werken met het hele psalterium over één week gespreid...  lees meer »