Bereikbaarheid en routebeschrijving

Met het openbaar vervoer naar Zevenkerken vanaf Brugge Station

U neemt bus 72 vanaf Station Brugge naar Zedelgem via Loppem

  • Weekdag: om het halfuur: 0:10 en 0:40
  • Zaterdag: om het uur: 0:10
  • Zondag: om 8.40 uur, dan pas weer om 12.10 uur, en daarna telkens om 0.10 uur.

U neemt deze bus tot aan de halte Heildelberg. Deze rit duurt ongeveer 25 minuten. De bus rijdt door het dorp Loppem (blijven zitten!) en verlaat het dorp totdat de bus aankomt aan het rondpunt Torhout-Zedelgem-Brugge. Vlak daarvoor is de halte Heidelberg, zo geheten naar een herberg aan de rotonde. U wandelt naar de rotonde, en slaat rechts af (langs café Jagersma) naar Brugge. Het is een goede 15 minuten gaans.

U bevindt zich dan op de Torhoutsesteenweg (N32). Steek aan het café over, zodat u veilig langs het met een haag afgeboorde fietspad kunt wandelen. U wandelt ongeveer tien minuten richting Brugge, totdat u aan uw linkerhand een weg ziet die een bos ingaat. Daar staat een bord met enkele straatnamen, waaronder de straatnaam Abdijhoek. U gaat deze bosweg in, en neemt daadwerkelijk de weg met de naam Abdijhoek. Reeds na twee minuten ziet u de gebouwen van de abdij liggen. U komt
aan een zandweg die rechtsaf slaat (met bordje: Privaat). Daar gaat u in, en aan het einde van die zandweg bevindt zich rechts het Bijbelhuis, en links de Abdij.

Klik hier voor een PDF document met deze uitleg

Mocht u deze wandeling niet zien zitten dan kunt u ook doorreizen naar Zeldegem dorp, de halte na Heidelberg. Vanaf Zedelgem dorp kunt u dan de belbus nemen naar domein Zevenkerken. Om met de belbus te reizen dient u vooraf de rit aan te vragen. Vergeet ook niet om een terugrit aan te vragen.

Klik hier voor een PDF document over de belbus

 

Met de wagen naar Zevenkerken vanaf de autosnelweg Brussel-Oostende (E 40)

Neem op de E 40 afrit 8 en volg de expressweg (N 32) in de richting van Zeebrugge. Deze moet je na twee groene lichten verlaten. Voorbij een voetgangersbrug en vóór de eerste tunnel. Er staat met ”Sint-Andries” een zijvak aangeduid naast de geluidschermen. Zo kom je - voorbij de hogeschool KHBO - aan de rotonde van de Astridlaan. Je rijdt hier driekwart rond, voor de richting “Sint Andries“. Vrij vlug volgt de rotonde aan de Torhoutsesteenweg, die je naar links oprijdt. Op deze baan ligt Zevenkerken, een tweetal kilometer verder, even voorbij de brug over de E40. Dan zie je rechts in de bocht, op een uitgespaard eilandje, een bordje met “Abdij”. Rij daar de abdijdreef in, met zowel rechts als links de beide aanduidingen “Sint-Andriesabdij” en “Bijbelhuis Zevenkerken”.

Klik hier voor een PDF document

Ons tijdschrift voor Bijbel en Liturgie

Viermaal per jaar verschijnt Vrienden van Bijbelhuis Zevenkerken. Dit tijdschrift gaat dieper in op de relatie tussen Bijbel en liturgie. Daarbuiten komen ook andere bijdragen over de Bijbel aan bod. Leden van de redactie...  lees meer »

Lectionarium

Op zoek naar een zondagslezing of commentaar? Wekelijks kunt u op onze blog terecht voor tekst, audio en commentaar. Hier vindt u het archief, De "lees meer" knop brengt u naar de lezing van de komende week.  lees meer »

Waken met de psalmen - Benoît Standaert OSB

Een psalmodie of nachtwake met psalmen is een ascetische praktijk die vandaag terug aanspreekt. Psalmodiëren is immers opstijgen naar herstel, naar bevrijding, naar redding, naar messiaanse vervulling, naar vrede. Pater Benoît Standaert en Hilde Laureys hebben voor ons de psalmen ingesproken. Ze werken met het hele psalterium over één week gespreid...  lees meer »