over ons

Over ons

Het Bijbelhuis is gelegen in een oase van groen, aan de rand van de stad Brugge. We maken deel uit van het abdijdomein, met zijn heerlijke natuur, zijn bistro, shop, abdij, bezinningscentrum enzovoort. Je kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen en genieten van de rust die het abdijleven en de natuur je hier schenken. In het belevingsmuseum van het Bijbelhuis kun je op zoek gaan naar de schatten die deel uitmaken van onze cultuur en die onze cultuur diepgaand hebben beïnvloed. Als individueel bezoeker kunt u genieten van een voordelig combiticket. Voor groepen zoals verenigingen, vormelingen, Bijbelgroepen, scholen, enz... hebben we een keuze uit meerdere programma's. We maken ook een programma op maat en hebben een filmzaal en vergaderruimte ter beschikking voor u.

Het belevingsmuseum is het paradepaardje van het Bijbelhuis. Nog nooit hebben wij iemand teleurgesteld gezien na een bezoek aan deze interactieve tentoonstelling. In de sfeervolle ruimtes kun je van alles op velerlei manieren bekijken, beluisteren en beleven doormidden van filmpjes, muziek, lichtkaarten, afbeeldingen, moderne kunstwerken en commentaren.…   meer informatie »
De Bijbeldienst is een diocesane vormingsdienst met specifieke doelen die ze probeert waar te maken op verschillende werkterreinen met het Bijbelhuis als kloppend hart.   meer informatie »
Het Bijbelhuis is gelegen in een oase van groen, aan de rand van de stad Brugge. We maken deel uit van het abdijdomein, met zijn heerlijke natuur, zijn bistro, shop, abdij, bezinningscentrum enzovoort. Je kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen en genieten van de rust die het abdijleven en de natuur je hier schenken. De Benedictijner abdij is…   meer informatie »
Wilt u meer tijd nemen voor uw bezoek aan het Bijbelhuis en de Abdij? Dan kunt u overnachten in het gastenkwartier van de abdij. U kunt genieten van de rust en deelnemen aan het gebedsleven van de monniken. U kunt daarvoor contact opnemen met Steve Cottry, beheerder@abdijzevenkerken.be Telefoon: +32(0)50 40 61 80   meer informatie »
Het Bijbelhuis Zevenkerken is bereikbaar met het openbaar vervoer of met de wagen.   meer informatie »
We hebben verschillende projecten op tafel liggen om de tentoonstelling verder te ontwikkelen en beter toegankelijk te maken. Om die projecten te realiseren hebben we middelen nodig. Wilt u dit project van Bijbelhuis Zevenkerken steunen?   meer informatie »

Ons tijdschrift voor Bijbel en Liturgie

Viermaal per jaar verschijnt Vrienden van Bijbelhuis Zevenkerken. Dit tijdschrift gaat dieper in op de relatie tussen Bijbel en liturgie. Daarbuiten komen ook andere bijdragen over de Bijbel aan bod. Leden van de redactie...  lees meer »

Lectionarium

Op zoek naar een zondagslezing of commentaar? Wekelijks kunt u op onze blog terecht voor tekst, audio en commentaar. Hier vindt u het archief, De "lees meer" knop brengt u naar de lezing van de komende week.  lees meer »

Waken met de psalmen - Benoît Standaert OSB

Een psalmodie of nachtwake met psalmen is een ascetische praktijk die vandaag terug aanspreekt. Psalmodiëren is immers opstijgen naar herstel, naar bevrijding, naar redding, naar messiaanse vervulling, naar vrede. Pater Benoît Standaert en Hilde Laureys hebben voor ons de psalmen ingesproken. Ze werken met het hele psalterium over één week gespreid...  lees meer »