Godly Play

Bent u als begeleider of leerkracht wel op zoek naar een creatieve en ervaringsgerichte manier om Bijbelverhalen te verkennen?

Dan is Godly Play misschien wel iets voor jou!

Maak kennis met de kracht van Godly Play als bijzondere methodiek

In 2021-2022 zijn er 3 Kom-en-zie-vertelmomenten in de Godly Play ruimte van het Bijbelhuis Zevenkerken telkens van 14u. tot 16.30u.:

• GEANNULEERD woensdag 17 november 2021: 'De parabel van de kostbare parel'. Dit kernverhaal uit het Matteüsevangelie vertelt ons een gelijkenis over het Koninkrijk van de Hemel. De verteller opent voor ons de goudkleurige parabeldoos en voert ons mee met de koopman op een fascinerende zoektocht naar de kostbare parel.
  • woensdag 2 februari 2022: 'De tien beste wegen'. Samen met het volk van God, op doortocht door de woestijn, ervaren we Gods zorgzame nabijheid. Aan de hand van dit heilig kernverhaal vernemen we hoezeer God hield van de mensen en hun hiervoor 'de tien woorden' gaf als reisgids voor het leven.
  • woensdag 27 april 2022: 'Het mysterie van Pasen'. Dit liturgisch verdiepingsverhaal wil ons inwijden in het geheim van Pasen. De verteller ontsluit voor ons de betekenis van Jezus' sterven en verrijzen en de symboliek van het kruis aan de hand van paarse en witte puzzelstukjes.

Bijdrage per vertelmoment: 10 euro (inclusief verwerkingsmaterialen)

Contact en inschrijven:
hilde.laureys@bijbelhuiszevenkerken.be of 050 300 479.
Download de flyer van het aanbod 2021-2022.

wat is Godly Play?

• is een speelse methode van geloofsinitiatie en -communicatie
  • vertrouwt op de kracht van verhalen
  • is het spelen en vertellen van verhalen
  • de verhalen worden sober en authentiek verbeeld met behulp van spelmateriaal
  • is gebaseerd op het geloof en het vertrouwen dat iedereen, en in het bijzonder een kind, God kan ervaren in zijn of haar leven
  • reikt een taal en een manier aan om aan deze 'spirituele' ervaring uitdrukking te geven
  • combineert spel, ritueel, creativiteit en verhaal
  • voedt en inspireert het groeien in geloof
  • helpt jong en oud vanuit de christelijke traditie een antwoord te bieden op geloofsvragen
  • helpt om in dialoog met de christelijke traditie een geïntegreerd en doorleefd antwoord te geven op zingevingsvragen
  • wordt wereldwijd ingezet bij kinderen in godsdienstonderwijs en catechese, bij ouderen en mensen met een beperking in ziekenhuizen en zorg- voorzieningen, bij volwassenen en allerlei groepen op bezinningsdagen en vormingen.

CCV