Online aanbod voor vormelingen

Omdat vormelingen het Bijbelhuis wegens de Coronacrisis niet kunnen bezoeken, hebben we gewerkt aan een online aanbod dat je hier kunt vinden.
We maakten vier video-opnamen, met telkens vier verhalen van maximaal 16 minuten (soms korter).

De vier filmpjes moeten niet meteen achter elkaar getoond worden. Na elk filmpje is er tijd voor een gesprek met de vormelingen. De begeleid(st)er zorgt ervoor dat er vragen zijn, op basis van het filmpje, waarmee men aan de slag kan met de vormelingen. Daar kan trouwens ook een lied bij horen dat aansluit bij het filmpje en het verhaal. Wees creatief en stem wat je doet af op de specifieke groep van jóuw vormelingen!

Het bijhorende boekje waarop de filmpjes gebaseerd zijn Het begon met licht is uitgegeven bij Adveniat en kan hier besteld worden.

Als er vragen zijn? Wij zijn bereikbaar via info@bijbelhuiszevenkerken.be. Veel succes!

1. De doop van Jezus

Wie gevormd wil worden, moet gedoopt zijn. Want het vormsel is een bevestiging van het doopsel. Ook Jezus is gedoopt. Wat betekent die doop eigenlijk? Wat betekende het voor Jezus? En wat betekent het voor mij?

2. De barmhartige Samaritaan

Als je gedoopt en gevormd wordt, is dat niet iets dat alleen maar voor jezelf is. Je wordt uitgenodigd om je leven te gaan delen met andere mensen: met vrienden, met familieleden, maar ook met mensen die je niet kent of die zelfs vreemd voor je zijn (omdat ze zo anders zijn). Hoe dat gaat, kunnen we zien in het verhaal van de barmhartige Samaritaan.

3. Jezus wordt gezalfd

Tijdens het vormsel word je gezalfd met geurige olie, chrisma. Jezus werd ook gezalfd, door een vrouw. Waarom eigenlijk? Wat doet dat met een mens, olie en zalf? En wat betekent dat vreemde zinnetje 'gezalfd worden met de heilige Geest'?

4. Pinksteren

Pinksteren volgt 50 dagen na Pasen. Toen daalde de Heilige Geest neer over de leerlingen van Jezus, mannen zowel als vrouwen. Dat gebeurde op een heel onverwachte manier. Wat is dat voor een cadeau, die Pinkstergeest? Wat deed dat met de leerlingen? En wat doet het met ons?

De blog gaat op zoek naar de betekenis van Bijbelteksten.