Mens ga open!

online Bijbelleerhuis over de Schepping

Wegens de Coronamaatregelen wordt dit Bijbelleerhuis online georganiseerd. na inschrijving krijgt u een link naar zoom.

Het jaar 2020 was een zwaar jaar voor het klimaat. Onze aarde werd geteisterd door droogte; we zagen bosbranden in de VS, Australië en Siberië; er waren cyclonen en stormen en niet te vergeten de verwoestende sprinkhanenplaag in Afrika. Maar wat zegt de Bijbel eigenlijk over de plaats van de mens? Hoe kunnen we leven in grotere verbondenheid met de natuur? Welke kritische stemmen horen we in de Bijbel over de verwoesting van de aarde? Kom het ontdekken in dit Bijbels Leerhuis waarin we verschillende Bijbelse visies zullen behandelen over schepping, klimaat en profetische kritiek.

De Protestantse Kerk Brugge en het Bijbelhuis Zevenkerken slaan de handen ineen voor dit Bijbelleerhuis. De kernwoorden waar we mee aan de slag gaan zijn: verwondering, verbijstering en verbinding. Dit Bijbelleerhuis sluit aan bij het Bijbelevent op 2 oktober 2021.

Onder begeleiding van Jean Bastiaens (Bijbelhuis Zevenkerken) en Ds. Jannica de Prenter (Protestantse Kerk Brugge) lezen we samen Bijbelteksten, we doen leesoefeningen met elkaar en gaan met elkaar in gesprek.

• Data en locatie

Wegens de Coronamaatregelen gaan de sessies online door, op onderstaande data, telkens van 14.30u. tot 16.30u.
    Na inschrijving ontvangt u een link naar Zoom.

6 mei 2021

Verwondering: Genesis 1 en Psalm 8 (Jean Bastiaens)

20 mei 2021

Verwoesting en verbijstering: Genesis 7 en Jeremia 4-8 (Jannica De Prenter)