Mens ga open!

Bijbelleerhuis over de Schepping

De bosbranden in Californië en de Amazone in 2019, de verwoestingen in Australië: een zwart geblakerd land, de smeulende rook die opstijgt naar de hemel, duizenden dode dieren langs de kant van de weg... De wereld waarin wij leven lijkt in brand te staan. Maar wat zegt de Bijbel eigenlijk over de plaats van de mens? Hoe kunnen we leven in grotere verbondenheid met de natuur? Welke kritische stemmen horen we in de Bijbel over de verwoesting van de aarde? Kom het ontdekken in dit Bijbelleerhuis waarin we verschillende Bijbelse visies zullen behandelen over schepping, klimaat en profetische kritiek.

De Protestantse Kerk Brugge en het Bijbelhuis Zevenkerken slaan de handen ineen voor dit Bijbelleerhuis. De kernwoorden waar we mee aan de slag gaan zijn: verwondering, verbijstering en verbinding. Dit Bijbelleerhuis sluit aan bij het Bijbelevent op 2 mei 2020.

Onder begeleiding van Jean Bastiaens (Bijbelhuis Zevenkerken) en Ds. Jannica de Prenter (Protestantse Kerk Brugge) lezen we samen Bijbelteksten, we doen leesoefeningen met elkaar en gaan met elkaar in gesprek.

29 april - 6, 13, 20 en 27 mei telkens van 14.30u. en 16.30u.

’t Keerske

Verwondering: Genesis 1 en Psalm 8 (Jean Bastiaens)

Bijbelhuis

Verwoesting en verbijstering: Genesis 7 en Jeremia 4-8 (Jannica De Prenter)