Maria Magdalena in de apocriefe literatuur

Twee avonden in het Bijbelhuis op donderdag 13 en 20 februari 2020, telkens van 19.30 tot 21.30 uur in Bijbelhuis Zevenkerken, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries.

Na haar 'optreden' in de canonieke evangeliën, krijgt het leven van Maria Magdalena een vervolg in de apocriefe literatuur. Eerder lazen we al het evangelie dat op haar naam staat. Nu komen twee andere geschriften aan bod waarin zij een belangrijke rol speelt.

We proberen zicht te krijgen op de betekenis die zij heeft in het leven van vroegchristelijke gemeenschappen. Maria is een leidersfiguur, en tevens een rolmodel. Zij legt andere accenten dan haar mannelijke collega's.

- Op donderdag 13 februari lezen en bespreken we het Evangelie van Filippus.
- Op donderdag 20 februari lezen en bespreken we het geschrift Pistis Sophia.

Begeleiding: Jean Bastiaens

Bijdrage per avond: 8 euro (inclusief syllabus)

Inschrijven is noodzakelijk en kan via deze link.