LEVEN MET DE DOOD

Leven met de dood – een inspirerende dag met Leo Fijen

DONDERDAG 14 OKTOBER 2021 van 10 tot 16 uur in Bijbelhuis Zevenkerken - Gregoriuszaal

Leo Fijen is schrijver en programmamaker, auteur van het boek 'Leven met de dood' en 'Kon ik de stilte maar wat harder zetten' en 'Op zoek naar de monnik in jezelf'

Met thema's als:

• Woorden geven aan een mysterie
              • Verder leven na verlies van een dierbare
              • Houvast om verder te leven
              • Teksten die kracht geven en troost bieden

In zijn werk maakte Leo Fijen vaak reportages en uitzendingen met nabestaanden. Verhalen daarover bundelde hij in het boek 'Leven met de dood'. "Pas als je de dood hebt meegemaakt, besef je hoe waardevol het leven is," vertelt hij. "En de vraag is dan hoe je als mens door de dood van je naaste heen weer tot leven kunt komen."
Fijen vertelt concrete verhalen en refereert ook aan het sterven van zijn eigen vader en moeder. Zo geeft hij handreikingen om te rouwen en verdriet te hebben maar ook om door het sterven heen getroost te worden en weer tot leven te komen. Zijn boodschap: durf stil te staan bij het afscheid en ervaar daardoor nog meer het geschenk van het leven.

• Programma:
    • 10.00 uur Eerste conferentie
    • 11.00 uur Pauze: koffie/thee/water
      Gelegenheid om de boekentafel te verkennen
    • 11.30-13.00 uur Tweede conferentie
    • 13.00-14.30 uur Dagschotel of brood-met-soep in de bistro (naar keuze)
      Mogelijkheid om de boekentafel te verkennen + signeersessie
    • 14.30-16.00 uur Derde conferentie

• Bijdrage:
    • 35 euro voor de volledige dag inclusief dagschotel
    • 30 euro voor volledige dag inclusief brood met kaas + soep

Overschrijven op BE87 4751 1358 5194 t.a.v. Bijbeldienst Bisdom Brugge met vermelding van je naam en 'Leven met de dood' met Leo Fijen