In Marcus lezen met prof. Wim Weren

Woensdag 17 maart 2021 van 19.30u. tot 21.30u.

Bijbelhuis Zevenkerken, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries

Elke evangelist legt eigen accenten in de voorstelling van Jezus. Ook in het passieverhaal zien we belangrijke verschillen die wijzen op eigen theologische inzichten van de evangelisten of op de betekenis van de tekst voor de gemeenschap voor wie dit evangelie werd geschreven.

Prof. Wim Weren is een expert op het gebied van de evangeliën. Hij heeft er vaak over gepubliceerd. Bij Halewijn verscheen recentelijk nog zijn boek Rode draden in de evangeliën (Halewijn).

We lezen een samenhangend tekstgedeelte uit Marcus, namelijk Mc 8,27-9,13.
We zullen het hebben over Jezus als lijdende messias, gezien door de ogen van Marcus, voor zijn getraumatiseerde lezers in de jaren rond 70.

Bijdrage: 8 euro (inclusief syllabus) ter plaatse te betalen.

Inschrijven via mail: info@bijbelhuiszevenkerken.be of via dit inschrijvingsformulier