Het passieverhaal van Matteüs

Woensdag 11 maart 2020 van 19.30u. tot 21.30u.

Bijbelhuis Zevenkerken, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries

Elke evangelist legt eigen accenten in de voorstelling van Jezus. Ook in het passieverhaal zien we belangrijke verschillen die wijzen op eigen theologische inzichten van de evangelisten of op de betekenis van de tekst voor de gemeenschap voor wie dit evangelie werd geschreven.

Prof. Wim Weren is een expert op het gebied van het Matteüsevangelie. Hij heeft er vaak over gepubliceerd. Bij Halewijn verscheen recentelijk nog zijn boek Rode draden in de evangeliën (Halewijn).

Tijdens deze avond gaat hij dieper in op de eigen accenten van Matteüs' passieverhaal. Het wordt een boeiende avond met de nodige interactie.

Bijdrage: 8 euro (inclusief syllabus)

Inschrijven is noodzakelijk en kan via deze link
of mail uw gegevens naar info@bijbelhuiszevenkerken.be