God 9.0 - Leerhuis Brussel 2020-2021

de spirituele kansen van het christendom

WEGENS DE CORONAMAATREGELEN zullen de eerstvolgende sessies NIET OP LOCATIE DOORGAAN.

ER WORDT EEN ONLINE FILMPJE VOORZIEN VIA DEZE WEBPAGINA.

 

 In september 2020 start opnieuw het Bijbels Leerhuis in het Pastoraal Centrum van het vicariaat Brussel. We pakken de draad weer op met een nieuw thema: evolutie van Godsbeelden in de Bijbel en onder gelovigen. Dit doen we op basis van een buitengewoon interessant en vernieuwend boek: God 9.0 – De spirituele groeikansen van het christendom, geschreven door twee Lutherse predikanten en een theologe.

De auteurs laten zien hoe ons joods-christelijk Godsbeeld reeds 8 fasen heeft doorgemaakt,  en naar de 9de fase kijken we uit. Elke fase en dus elk Godsbeeld blijft relevant en aanwezig, maar iedereen kan doorgroeien naar een volgende fase of – indien nodig – terugvallen op een voorafgaande fase. Deze evolutie van Godsbeelden is ook terug te vinden in de Bijbel zelf.

 


In 9 samenkomsten zullen we elk Godsbeeld nader verkennen, aan de hand van dit boek. Daarna bekijken we telkens één of meer Bijbelteksten die dit Godsbeeld tot uitdrukking brengen. De deelnemers hoeven het boek niet te kopen, er zal bij elke samenkomst de nodige input zijn.

 

Praktisch

Het leerhuis loopt over 9 namiddagen verspreid over het hele werkjaar 2020-2021 en worden begeleid door Jean Bastiaens. Iedereen is van harte welkom.

Op vrijdagen 11/09, 9/10, 6/11, 4/12, 15/01/2021, 12/02, 5/03, 23/04, 21/05 telkens van 14.15u. tot 16.15u. in het Pastoraal Centrum van het vicariaat Brussel Vlasfabriekstraat 14, 1060 Sint-Gillis

 Bijdrage:

20 euro voor de eerste jaarhelft (september tot december) en
25 euro voor de tweede jaarhelft (januari tot mei)
In deze prijs zijn het studiemateriaal en de koffie inbegrepen.

Inschrijven vooraf is noodzakelijk:

  • door een mail te sturen naar anne.van.daele@ccv.be met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer. Daarop krijg je een bevestiging per mail met een betalingsopdracht.
  • of door telefonisch contact op te nemen met het CCV in het vicariaat Brussel op het nummer 02 533 29 30. U krijgt dan telefonisch instructies voor de betaling.
    Uw inschrijving is pas geldig na betaling.

Download hier de volledige folder.

 

volg ons

over deze blog

Deze blog gaat op zoek naar de betekenis van Bijbelteksten.

In onze artikels wijzen we vaak de weg naar meer informatie die te vinden is in het Bijbelhuis.

Hier leest u ook artikels over onze bijzondere programmatie of evenementen.

Breng deze pagina regelmatig een bezoekje. Je vindt hier geregeld nieuwe teksten.

Jean Bastiaens, directeur van Bijbelhuis Zevenkerken.