Babelatelier 2020-2021

Babelatelier?

De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.
In het Bab(b)elatelier gaan we met elkaar aan de babbel over de Bijbel. Zo onstoffen we de oude grondteksten. Om onze denkkaders en patronen te doorbreken, om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

De Babelateliers richten zich naar ieder die zijn eigen denken wil doorbreken en verruimen. Voorkennis of één of andere vorm van geloof is zeker geen vereiste.
Het Babelatelier is een initiatief van YOT vzw & Bijbelhuis Zevenkerken.

GOD 9.0

In het Babelatelier 2020-2021 vertrekken we van de inzichten uit het boek 'GOD 9.0'. Dit boek biedt een helder kader om jouw eigen spirituele groei te zien én begripvol om te gaan met de verschillen die je opmerkt in de benadering van geloof en christendom in jouw organisatie, vriendenkring, school, pastorale werkgroep, bisdom en in de bredere samenleving.

Verloop

We vertrekken telkens van een Bijbeltekst met een bepaalde kleur. Een gastspreker reageert op de tekst en verbindt deze met een godsbeeld. Daarna is er ruimte voor dialoog met de aanwezigen. In principe werken we dus elke bijeenkomst met een gast. Van zodra de gast bekend is wordt de naam toegevoegd op onze website. Jean Bastiaens (directeur Bijbelhuis Zevenkerken), Eline Van Steenkiste (stafmedewerker YOT) en Koen Dekorte (coördinator YOT) zijn de vaste begeleiders.

PRAKTISCH

• Het Babelatelier vindt plaats op vijf maandagavonden van september 2020 tot juni 2021, telkens van 20 tot 22 uur in de H. Magdalenakerk in Brugge (uitgenomen op 1 februari in het Bijbelhuis)
    • GOD 1.0 (beige): 7 september 2020 met Piet van Veldhuizen
    • GOD 4.0 (blauw): 5 oktober 2020 met Sander Vloebergs
    • GOD 5.0 (oranje): 1 februari 2021 met Benoît Standaert
    • GOD 6.0 (groen): 3 mei 2021 (spreker nog te bepalen)
    • GOD 7.0 (geel) 7 juni 2021 (spreker nog te bepalen)
  • Bijdrage per sessie: 10 euro, ter plaatse te betalen.
  • Vragen? Contacteer Antoon via antoon@yot.be of GSM 0474/31 48 38.
  • Het boek 'God 9.0' is niet te koop in de boekhandel, maar wel verkrijgbaar bij YOT. Kennis of aankoop van het boek is geen vereiste om deel te nemen aan de Babelateliers.

Corona

We kiezen voor ruime locaties waar we de corona regels kunnen handhaven. Deze regels wijzigen nogal eens. Zorg er daarom voor dat u uw mondmasker zeker bij heeft. Check op onze website of op onze facebookpagina of de bijeenkomst doorgaat! Bij twijfel kan u bellen naar Antoon (gsm: 0474/31 48 38).