Babelatelier 2019-2020

Babelatelier?

De Bijbel behoort tot de meest invloedrijke en verspreide boeken van de menselijke beschaving. Voor mensen van vandaag kan het Bijbelse geloofsverhaal een waardevolle inspiratiebron zijn bij de zoektocht naar een zinvol en gedragen leven. De Bijbel houdt een spiegel voor, daagt uit, biedt wijsheid en inzicht, schenkt troost, hoop en liefde.

In het Bab(b)elatelier gaan we met elkaar aan de babbel over de Bijbel. Zo onstoffen we de oude grondteksten. Om onze denkkaders en patronen te doorbreken, om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

Het Babelatelier is een initiatief van YOT vzw & Bijbelhuis Zevenkerken i.s.m. Motief vzw.

Maria Magdalena: een veelzijdige vrouw!

Maria Magdalena beroert al eeuwen de gemoederen. Ze is een belangrijke leerling van Jezus, en volgt Hem op zijn weg van Galilea naar Jeruzalem. Ze blijft Hem trouw, ook als het moeilijk wordt. Ze staat onder het kruis, terwijl de apostelen het hazenpad hebben gekozen. Ze is de kroongetuige van de verrijzenis van Jezus. Er staat een evangelie op haar naam, en in de vroegchristelijke literatuur komt ze vaak ter sprake. De apostelen vluchten weg als het moeilijk wordt, maar zij blijft Jezus volgen. Zij staat onder het kruis en is kroongetuige van de verrijzenis van Jezus.

7 avonden

Kom mee op ontdekkingstocht in het Babelatelier. Elke avond belichten we één facet van dit veelzijdig personage.

• maandag 30 september 2019: Het evangelie:dan toch geen mannenbastion?
    met Nadine Van Parys, Sam Janssens en Jean Bastiaens
  • maandag 4 november 2019: Maria Magdalena in het red light district
    met Brigitte Balfoort en Koen Dekorte
  • maandag 2 december 2019: Maria Magdalena: de 14de apostel?
    met Frederique Vanneuville en Jean Bastiaens
  • maandag 3 februari 2020: Het evangelie volgens Maria Magdalena
    met Caroline Van Der Stichele en Jean Bastiaens
  • maandag 2 maart 2020: Maria Magdalena: de legende van een mystica
    met Ness Vanthournout en Koen Dekorte
  • maandag 4 mei 2020: Maria Magdalena & De Da Vinci Code
    met Kristien Hemmerechts en Koen Dekorte
  • maandag 8 juni 2020: Welke toekomst is er voor de erfenis van Maria Magdalena?
    met Jannica de Prenter, Koen Dekorte en Jean Bastiaens

PRAKTISCH

• Het Babelatelier vindt plaats op zeven maandagen van september tot juni, telkens van 20 tot 22 uur.
  • De locatie wisselt tussen de Heilige Magdalenakerk en In de Nieuwe Pastorie (Stalijzerstraat 19), in het centrum van Brugge.
  • Bijdrage per sessie: 8 euro. Betaling cash ter plaatse. Tekstmateriaal en drankje inbegrepen.
  • Inschrijven kan voor elke sessie apart. Schrijf je in via www.yot.be/babelatelier of contacteer Sam Janssens via 0486 79 64 97 of babelatelier.yot@gmail.com

Download hier de folder.