Wie is Maria Magdalena?

Maria Magdalena heeft mensen geïnspireerd tot op de dag van vandaag. Nu eens zag men haar als "de apostel van de apostelen". Dan weer als "boetvaardige zondares". Dan weer als leerlinge van haar rabbi. Of ook als de vrouw die Jezus helend ondersteunde. Wie was zij nu werkelijk, wie is zij vandaag?

DONDERDAGavond 7 FEBRUARI en 14 FEBRUARI 2019

TELKENS VAN 19.30 TOT 21.30 u.

in het Bijbelhuis Zevenkerken, Zevenkerken 4, 8200 Brugge

Maria Magdalena Bernardino Luini

Gedurende twee avonden gaan op we op zoek naar het geheim van Maria Magdalena. De eerste avond lezen we de teksten uit de evangeliën die met haar in verband worden gebracht. Welk beeld komt hieruit naar voren? De tweede avond laten we ons leiden door het evangelie dat op haar naam staat. Hoe verhoudt zich het beeld dat hierin van haar naar voren komt tot dat van de standaardevangeliën? En leren we hieruit ook iets over het leiderschap van vrouwen in de Kerk? Het wordt een boeiende zoektocht.

Toegang voor elke avond apart: €8,- (inclusief syllabus)

Inleider: Jean Bastiaens

Inschrijven: info@bijbelhuiszevenkerken.be of telefonisch 050 300 479