Erfgoeddag 'Hoe maakt u het?'

Zondag 28 april 2019 tussen 10.00 uur en 17.00 uur
Bijbelhuis, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries Brugge

Een workshop 'Hoe maak je Hebreeuwse letters?'

Hebreeuws (en Aramees) is de taal van het Oude Testament. Hebreeuws schrijf je van rechts naar links. Elk woord past in een vierkantje, daarom noemen we het kwadraatschrift. De letters van het Hebreeuwse alfabet zijn bijzonder sierlijk.

alef

Dit is bijvoorbeeld de eerste letter, de alef

Tijdens de workshop kies je zelf de letters om een woord te vormen. We hebben vier woorden:
- Abba
- Sjaloom
- Effata
- Maranatha
Er is een korte uitleg bij de krachtige en bijzondere betekenis van elk woord.

hebreeuwse lettersDaarna kies je je woord en ga je aan de slag om het woord te vormen op een klein karton, om er vervolgens een klein kunstwerkje van te maken (crea-materialen zijn voorhanden). Voor degenen die wensen is er begeleiding voorzien.

Het werkje neem je mee naar huis: je eerste Hebreeuwse woord, eigenhandig geschreven en versierd!

Wanneer je tijd hebt, kun je ook even een kijkje nemen in de interactieve tentoonstelling op de benedenverdieping (mogelijk met een audiofoon). Echt de moeite waard, en die hele dag uitzonderlijk gratis te bezoeken.