Geweldteksten in het boek Jozua: wat moeten we daarmee?

Geweld bij Jozua

Een kritische lezing van Jozua 9-11 onder leiding van dr. Jannica Deprenter

Jannica DeprenterWoensdagnamiddagen 8 mei, 15 mei en 29 mei
telkens van 14.30 u. tot 16.30 u.
in het BIJBELHUIS, ZEVENKERKEN 4 in SINT-ANDRIES

Jannica Deprenter is dominee in 't Keerske, Protestantse gemeente in Brugge (VPKB). Zij neemt ons op 3 woensdagnamiddagen mee voor een lectuur van de teksten bij Jozua (hoofdstukken 9-11) in vier stappen:

> Stap 1: algehele introductie over 'ideologieonderzoek'. Wat draagt CDA (Critical Discourse Analysis) bij aan het onderzoek naar de ideologie in Bijbelste teksten?

> Stap 2: narratieve discoursanalyse van Jozua 9-11 microstructuur (syntaxis en narratieve analyse); macrostructuur (tekstuele eenheden en intertekstualiteit).

> Stap 3: discourskritiek van Jozua 9-11 (taalstructuren en discourse strategieën, die ideologie communiceren)

> Stap 4: een kritische lezing van Jozua 9-11

Toegang voor elke samenkomst apart: 8 euro (inclusief syllabus en koffie/thee)
Voor de drie samenkomsten: 20 euro

Inschrijven: info@bijbelhuiszevenkerken.be
Meebrengen: Bijbel en goesting om mee te denken!