Godly Play

Bent u als begeleider of leerkracht wel op zoek naar een creatieve en ervaringsgerichte manier om Bijbelverhalen te verkennen? Dan is Godly Play misschien wel iets voor jou!

Godly Play

Godly Play...

• is een speelse methode van geloofsinitiatie en -communicatie
  • vertrouwt op de kracht van verhalen
  • is het spelen en vertellen van verhalen
  • de verhalen worden sober en authentiek verbeeld met behulp van spelmateriaal
  • is gebaseerd op het geloof en het vertrouwen dat iedereen, en in het bijzonder een kind, God kan ervaren in zijn of haar leven
  • reikt een taal en een manier aan om aan deze 'spirituele' ervaring uitdrukking te geven
  • combineert spel, ritueel, creativiteit en verhaal
  • voedt en inspireert het groeien in geloof
  • helpt jong en oud vanuit de christelijke traditie een antwoord te bieden op geloofsvragen
  • helpt om in dialoog met de christelijke traditie een geïntegreerd en doorleefd antwoord te geven op zingevingsvragen
  • wordt wereldwijd ingezet bij kinderen in godsdienstonderwijs en catechese, bij ouderen en mensen met een beperking in ziekenhuizen en zorg- voorzieningen, bij volwassenen en allerlei groepen op bezinningsdagen en vormingen.

Maak kennis met de kracht van Godly Play als bijzondere methodiek

Er zijn 3 vertelmomenten gepland in de periode van oktober 2019 tot juni 2020 in de Godly Play ruimte van het Bijbelhuis Zevenkerken.

Meer weten?
Klik op de links hierboven of download de folder met het volledig aanbod Godly Play in het Bijbelhuis

Contact en inschrijven (10 euro per beurt):
marleen.palfliet@bijbelhuiszevenkerken.be
of 048714 62 36