Bijbelteksten als impulsen voor de godsdienstles

Voordracht door Philippe Lepers 

maandag 17 september om 19.30u. in het Bijbelhuis Zevenkerken

 

schoolklas

 

Wanneer we in de godsdienstles levensbeschouwelijk bezig willen zijn met leerlingen, gebruiken we graag Bijbelteksten om het christelijk perspectief binnen te brengen. Maar hoe kunnen we dat doen? Welke teksten gebruiken we voor welke kwesties? En wat hebben die teksten ons dan precies te vertellen? 


Vanuit het oefenen met studenten in de opleiding voor bachelor secundair onderwijs godsdienst, is een soort methode ontstaan die nuttig kan zijn voor elke godsdienstleerkracht. We lichten die toe, geven zelf voorbeelden, bespreken door studenten uitgewerkte pogingen en oefenen ten slotte zelf. Geen theoretische voordracht, maar een onmiddellijk op de praktijk gerichte avond!

Toegang; 8 euro

 

volg ons

over deze blog

Deze blog gaat op zoek naar de betekenis van Bijbelteksten.

In onze artikels wijzen we vaak de weg naar meer informatie die te vinden is in het Bijbelhuis.

Hier leest u ook artikels over onze bijzondere programmatie of evenementen.

Breng deze pagina regelmatig een bezoekje. Je vindt hier geregeld nieuwe teksten.

Jean Bastiaens, directeur van Bijbelhuis Zevenkerken.