Bijbelteksten als impulsen voor de godsdienstles

Voordracht door Philippe Lepers Philippe Lepers

Maandag 17 september om 19.30u. in het Bijbelhuis Zevenkerken
Toegang: 8 euro

Wanneer we in de godsdienstles levensbeschouwelijk bezig willen zijn met leerlingen, gebruiken we graag Bijbelteksten om het christelijk perspectief binnen te brengen. Maar hoe kunnen we dat doen? Welke teksten gebruiken we voor welke kwesties? En wat hebben die teksten ons dan precies te vertellen?

klas middelbare school

Vanuit het oefenen met studenten in de opleiding voor bachelor secundair onderwijs godsdienst, is een soort methode ontstaan die nuttig kan zijn voor elke godsdienstleerkracht. We lichten die toe, geven zelf voorbeelden, bespreken door studenten uitgewerkte pogingen en oefenen ten slotte zelf. Geen theoretische voordracht, maar een onmiddellijk op de praktijk gerichte avond!