'Rode draden in de evangeliën' van Wim Weren

Cover Rode draden in de evangeliën
 
Op woensdag 23 mei werd het boek 'Rode draden in de evangeliën' voorgesteld. Het is geschreven door prof. Wim Weren, die veel belangwekkende inzichten uit de Bijbelexegese van de afgelopen 50 jaar, op een eenvoudige manier weet toe te passen op de vier evangeliën. Hij kijkt daarbij vooral naar de eigenheid van elk evangelie, want Marcus schreef eerder dan bijvoorbeeld Lucas en had een ander publiek voor ogen, en dat publiek had weer andere vragen enz. Het is een 'werkboek' geworden, heel goed te gebruiken door Bijbelgroepen allerhande, maar ook inzetbaar in het Godsdienstonderwijs op middelbare scholen of in Bijbelse Leerhuizen. 
 

volg ons

over deze blog

Deze blog gaat op zoek naar de betekenis van Bijbelteksten.

In onze artikels wijzen we vaak de weg naar meer informatie die te vinden is in het Bijbelhuis.

Hier leest u ook artikels over onze bijzondere programmatie of evenementen.

Breng deze pagina regelmatig een bezoekje. Je vindt hier geregeld nieuwe teksten.

Jean Bastiaens, directeur van Bijbelhuis Zevenkerken.