Geschiedenis van de wereld door Moslimse ogen

Geschiedenis van de wereld door Moslimse ogen

Bij het horen van 'wereldgeschiedenis' denken we spontaan aan een aantal belangrijke data: de val van het West-Romeinse Rijk, de ontdekking van Amerika, de Industriƫle Revolutie... Meteen wordt duidelijk dat onze visie op de wereldgeschiedenis zeer sterk gekleurd en eurocentrisch is.

Onmiddelijk rijst de vraag hoe men vanuit andere culturen de wereldgeschiedenis benadert. In 'Een geschiedenis van de wereld door moslimse ogen' probeert Tamim Ansary ons inzicht te geven in de manier waarop de wereldgeschiedenis beschreven wordt vanuit de islamitische sfeer. Meteen valt op dat er andere belangrijke sleutelmomenten en sleuteldata gehanteerd worden in de islamitische geschiedschrijving.

 

Inschrijven

 

Wanneer

  • woensdag 21/02/2018 - 19.30 u. - 21.30 u.
  • woensdag 28/02/2018 - 19.30 u. - 21.30 u

 

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

 

Prijzen

  • Standaardtarief - 20.00 euro
  • Studententarief - 10.00 euro
  • Sociaal tarief - 10.00 euro

 

begeleiding

  • Yassin El Attar

Yassin El Attar is woordvoerder van de moskee van Kortrijk (Atakwa), master in de politieke wetenschappen en diversiteitsambtenaar in Leuven. Hij gaat dieper in op het islamitische perspectief, de overlapping met de Europese wereldgeschiedenis en de wederzijdse beĆÆnvloeding. 

 

  • Jean Bastiaens

De tweede avond gaat Yassin El Attar in gesprek met Jean Bastiaens, exegeet en Bijbelwetenschapper. Hij studeerde ook bij rabbijn Yehuda Aschkenasy (Amsterdam) en werkte mee aan de interconfessionele Nieuwe Bijbelvertaling. Nu is hij directeur van Bijbelhuis Zevenkerken.

 

volg ons

over deze blog

Deze blog gaat op zoek naar de betekenis van Bijbelteksten.

In onze artikels wijzen we vaak de weg naar meer informatie die te vinden is in het Bijbelhuis.

Hier leest u ook artikels over onze bijzondere programmatie of evenementen.

Breng deze pagina regelmatig een bezoekje. Je vindt hier geregeld nieuwe teksten.

Jean Bastiaens, directeur van Bijbelhuis Zevenkerken.