Ontmoeting met Giel, een jonge monnik

Vlaamse monnik in Tibet

Met grote ogen en een klein hartje. Zo heeft Giel zijn eerste dagen als monnik beleefd in het boeddhistische klooster in Shimla, in het noorden van India. 'Ik mis mijn mama wel, maar hier ben ik thuis. Ik móét hier zijn. Ik wil dit al sinds ik zes jaar ben.'

De abdij Zevenkerken en het Jonang Kalachakra centrum nodigen ons uit op maandag 22 januari voor een ontmoetingsavond met Giel, nu Lobsang Nyima, een Vlaamse jongen die ervoor koos om monnik te worden. We krijgen een getuigenis uit het leven van de jonge monnik in het boeddhistisch Jonang-klooster in Tibet.

Ik mis mijn mama wel,
maar hier ben ik thuis.
Ik móét hier zijn.
Ik wil dit al sinds ik zes jaar ben.

• maandag 22 januari 2018 om 20 uur

Abdij Zevenkerken (Brugge) Gregorius zaal
Zevenkerken 4
8200 Sint-Andries Brugge