Ontmoeting met Giel, een jonge monnik

Vlaamse monnik in Tibet

Met grote ogen en een klein hartje. Zo heeft Giel zijn eerste dagen als monnik beleefd in het boeddhistische klooster in Shimla, in het noorden van India. 'Ik mis mijn mama wel, maar hier ben ik thuis. Ik móét hier zijn. Ik wil dit al sinds ik zes jaar ben.'

De abdij Zevenkerken en het Jonang Kalachakra centrum nodigen ons uit op maandag 22 januari voor een ontmoetingsavond met Giel, nu Lobsang Nyima, een Vlaamse jongen die ervoor koos om monnik te worden. We krijgen een getuigenis uit het leven van de jonge monnik in het boeddhistisch Jonang-klooster in Tibet.

 

Ik mis mijn mama wel,
maar hier ben ik thuis.
Ik móét hier zijn.
Ik wil dit al sinds ik zes jaar ben.

 

Wanneer

  • maandag 22 januari 2018 om 20 uur

Waar

Abdij Zevenkerken (Brugge) Gregorius zaal
Zevenkerken 4
8200 Sint-Andries Brugge
 

Prijs

  • 5 euro
  • betalen mag de avond zelf aan de deur

 

Inschrijven

  • annievanthournout@gmail.com
  • graag vooraf inschrijven

 

volg ons

over deze blog

Deze blog gaat op zoek naar de betekenis van Bijbelteksten.

In onze artikels wijzen we vaak de weg naar meer informatie die te vinden is in het Bijbelhuis.

Hier leest u ook artikels over onze bijzondere programmatie of evenementen.

Breng deze pagina regelmatig een bezoekje. Je vindt hier geregeld nieuwe teksten.

Jean Bastiaens, directeur van Bijbelhuis Zevenkerken.