Een terugblik op Erfgoeddag 2017

Bijbelhuis Zevenkerken

22 en 23 april 2017

ZORG vanuit 5 Bijbelse perspectieven

Welkom in het Bijbelhuis, maak kennis met de Erfgoeddag-tentoonstelling (editie 2017).

Een voorproefje: Judith, redster van haar volk, is een voorloopster van Maria, de moeder van Jezus.

Judith, zoals Maria: ‘De gezegende boven alle vrouwen’.

Het motto van de tentoonstelling, aan de ingang van de zaal

Een overzicht (linkerzijde)

Een overzicht (rechterzijde)

De eerste invalshoek: Maria bezoekt Elisabet en draagt zorg voor haar, gedurende drie maanden. Schilderij van Luc Blomme ©.

Tweede invalshoek: Maria, de zus van Lazarus, geeft Jezus steun in een levensbedreigende situatie,
door Toni Zens ©.

In een video vertelt zuster Jeanne De Vos hoe in India vrouwen zorgen voor kinderen zonder toekomst.

Vierde invalshoek: Ruth, de niet-Joodse, zorgt voor haar Joodse schoonmoeder, door Marc Chagal ©.

Vijfde invalshoek: Nikodemus en Jozef van Arimatea dragen zorg voor het gemartelde lichaam van Jezus.
Kunstwerk van

Jan De Cock getuigt over solidariteit bij gedetineerden die werk willen maken van een nieuwe toekomst.

Ook Maria droeg zorg voor de stervende Jezus, beeld van Toni Zens ©.

Het boek van Ross Saunders, een inspiratiebron voor de opzet van deze tentoonstelling.

Wie wilde, kon ook luisteren naar het lied van Stef Bos over Ruth, schitterend vertolkt in het Zuid-Afrikaans.

Altijd welkom in ons Bijbelhuis, ook voor de permanente (en recent vernieuwde) tentoonstelling.