Tanach, Bijbel en Koran

Wat verbindt jodendom, christendom en islam?

In drie avonden gaan we op zoek naar wat jodendom, christendom en islam verbindt. Jezus was een Jood, en zijn denken was door en door Joods. Heeft de Kerk Hem in de loop van de eeuwen niet te veel van zijn wortels beroofd? De Islam grijpt terug op jodendom en christendom, en probeert er op door te denken. In onze geesten leeft vooral de idee dat er veel is dat de drie godsdiensten scheidt – maar er is ook veel dat ons verbindt. Naar die verbindingen gaan we dan op zoek. Het wordt een zoektocht met beelden en teksten, uit de drie tradities. Welkom op deze ongetwijfeld interessante, interactieve avondcursussen.

Tekstmateriaal

Een syllabus krijg je op de avond zelf.

Lesgever

Jean Bastiaens is Bijbelwetenschapper en studeerde ook bij rabbijn Yehuda Aschkenasy (Amsterdam). Hij werkte mee aan de interconfessionele Nieuwe Bijbelvertaling en is nu directeur van Bijbelhuis Zevenkerken.

• Donderdag 4 mei
    • De Joodse Bijbel (Tanach) als humusgrond van het Evangelie
  • Donderdag 11 mei
    • De Koran tegen de achtergrond van Tanach en Evangelie
  • Donderdag 18 mei
    • Heilige teksten zijn gevaarlijke teksten: Hoe kun je die oude teksten lezen en goed interpreteren?

Vormingplus Kortrijk