Het Bijbelhuis, vertrekpunt voor multiculturele dialoog

Naar aanleiding van de vernieuwing in onze tentoonstellingsruimte bestaat de mogelijkheid een leidraad te gebruiken tijdens jouw bezoek. Deze leidraad kan je hier downloaden voor je ons een bezoek brengt.

Heel wat bezoekers zijn ontzettend positief. Hieronder lees je een reactie van een begeleider Lange Weg.

Ik wil hierbij mijn indruk nalaten over het Bijbelhuis: ik vind het een unieke permanente tentoonstelling! Interessant is dat ze geschikt is voor verschillende leeftijden en kennisniveaus. Zo heeft men op 2 uur een compleet overzicht van wat de Bijbel is; met die basiskennis kan men zich dan verder verdiepen in enkele onderwerpen (er is voor meer dan 100 uur audiomateriaal). Waardevol vind ik ook dat de Bijbel naar voor komt als de gemeenschappelijke basis van Jodendom, Christendom en Islam, wat een interessant vertrekpunt is voor dialoog in onze huidige multiculturele samenleving. Een positieve en verhelderende boodschap, tegen de stroom van het huidige wij-zij denken in. We hebben met z’n allen nood aan het Bijbelhuis! Dank u voor de deskundige en enthousiaste begeleiding tijdens het bezoek!

Philippe Vergalle
begeleider Lange Weg, parochie Don Bosco Buizingen