25 jaar Bijbeldienst bisdom Brugge

Zaterdag 11 februari 2017

Voormiddag:

Kans voor begeleiders van groepen om kennis te maken met de vernieuwde tentoonstelling van Bijbelhuis Zevenkerken

• 10.00 uur

Welkom met koffie/thee – infostand

• 10.30 uur

Voorstelling van de vernieuwing van de tentoonstelling door Jean Bastiaens en Marleen Palfliet

• 11.15 uur

Bezoek aan de vernieuwde tentoonstelling aan de hand van een leidraad (al dan niet met audiofoon). Men kan de tentoonstelling bezoeken tot 14.00 uur.

Namiddag:

Feestelijke zitting met volgend thema: De Bijbel in de liturgie en in de pastoraal

• 14.00 uur

Een masterclass ‘Psalmen in de liturgie’ en ‘Liederen op Bijbelse grondslag’ met Ignace Thevelein (leiding) en Alexis Werbrouck OSB (begeleiding).

• 14.45 uur

• 15.00 uur

Bisschop Lode Aerts: ‘De Bijbel in de pastoraal: moeilijkheden, kansen, uitdagingen.’

• 16.00 uur

Huldiging van de dragende krachten achter de Bijbeldienst sinds het begin.

• 16.30 uur

Einde

Ignace Thevelein, Alexis Werbrouck OSB en bisschop Lode Aerts

• Bijbelhuis Zevenkerken (voor gps: Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries Brugge)