Bijbel Tegendraads

Heeft de Bijbel nog recht van spreken?

Presentatie van het boek Bijbel Tegendraads

Op zaterdag 5 november tijdens de Boekenbeurs in Antwerpen

Om 16 uur,  op het oranje podium in Hal 3!

Antwerp Expo
Jan van Rijswijcklaan 191,
2020 Antwerpen

Tijdens de presentatie zal er een gesprek/debat gehouden worden met Patrick Perquy over ‘heilige teksten als gevaarlijke teksten’ en over geweld in de Bijbel.

Van harte welkom!

In 2016 is het 500 jaar geleden dat Erasmus zijn uitgave van het Griekse Nieuwe Testament liet verschijnen. In 2017 is het 500 jaar geleden dat Luther, volgens de traditie, zijn stellingen aan de deur van de slotkerk van Wittenberg spijkerde, en zo een aanzet gaf tot een beweging die zou uitgroeien tot de Reformatie. Beide gebeurtenissen hebben een immense impact gehad op de geschiedenis van het christendom. In het hart van die vernieuwingen staat de Bijbel. Hoe staat het vandaag, 500 jaar later, met die Bijbel? Hoe lezen wij die teksten vandaag? Is de Bijbel nog ‘plezant’ en ‘relevant’?

Met bijdragen van Jean Bastiaens, Wim Beuken, Gerard Bodifée, Patrick Chatelion Counet, Steve Cottry, Hans Debel, Johan Delameillieure, Laurens Geeraert, Hans Geybels, Ger Groot, Albert Guigui, Rik Hoet, Bianca Lataire, Bénédicte Lemmelijn, Magda Misset-Van de Weg, Pieter Oussoren, Patrick Perquy, Emilio Platti, Benoît Standaert, Wim Weren, Dick Wursten en André Zegveld.

Verdere info over het boek:

• Titel: Bijbel Tegendraads
  • Ondertitel: Heeft de Bijbel nog recht van spreken?
  • Auteurs: Jean Bastiaens en Frederique Vanneuville
  • Uitgeverij: Halewijn 01-10-2016
  • Uitvoering: paperback
  • 196 pagina's, 14,5 x 23,5 cm
  • ISBN: 978-90-8528-397-3
  • Prijs: € 17.95

Bestellen

Het boek kan besteld worden via volgend mailadres: bestellingen@halex.be. Let wel dan komen er verzendkosten bij. Het boek is ook te verkrijgen in de boekhandel.