Het Onzevader

Een joods gebed, door Jezus vervuld

Het Onzevader is geen christelijk, maar een joods gebed. Dit is waar, al blijft zo'n uitspraak ongewoon klinken in onze oren, omdat we vaak zeggen dat het Onzevader hét gebed is van een christen. Misschien valt dit te vergelijken met de uitspraak dat Jezus geen christen was, maar een jood. In beide gevallen worden we eraan herinnerd dat de oorsprong en de bronnen van het christendom joods zijn. Dit besef was gedurende enkele eeuwen naar de achtergrond gedrongen, om vandaag opnieuw naar de voorgrond te treden...

Zo begint het hoofdartikel van ons tijdschrift 'Vrienden van Bijbelhuis Zevenkerken' voor september. Dit nummer is afzonderlijk verkrijgbaar voor de prijs van € 3 inclusief verzendkosten. Je kan je natuurlijk ook abonneren op het tijdschrift voor € 10 of meer (als steunabonnement, zelf te bepalen).

Verdere inhoud van het nieuwe nummer (september 2016):

1. Ten geleide - Jean Bastiaens
2. Lucas: de kunst van het componeren - Deel II - Benoît Standaert
3. Het Onzevader- een joods gebed, door Jezus vervuld - Jean Bastiaens
4. Boekbespreking - Marleen Palfliet
5. Aankondiging - Bijbel Tegendraads

Geïnteresseerd...? Stuur een mail naar info@bijbelhuiszevenkerken.be met duidelijke vermelding van je naam en adres en je keuze: enkel het nummer september of een jaarabonnement en schrijf € 3 of € 10 over op rekeningnummer BE87 4751 1358 5194 van Bijbelhuis Zevenkerken.

Je kan ook gebruikmaken van ons webformulier op http://www.bijbelhuiszevenkerken.be/publicaties/tijdschrift.