Benoît Standaert bundelt zijn psalmencommentaren

Leven met de psalmen van Benoit Standaert

Speciaal aanbod voor sympathisanten van het Bijbelhuis

Geniet dankzij Bijbelhuis Zevenkerken en Uitgeverij Lannoo van een uitzonderlijk lezersvoordeel. Koop de trilogie Leven met de Psalmen van Benoît Standaert aan tegen € 59,99 i.p.v. € 74,97 via LannooShop.

1. Surf naar https://www.lannooshop.be/nl/psalmen.
  2. Voeg de 3 boeken toe aan jouw winkelmandje.
  3. Geef psalmen in bij ‘kortingscode’ en klik op ‘+’.
  4. Daarna hoef je enkel nog je bestelling af te ronden.

Het voordeel is enkel geldig via LannooShop t.e.m. 30/06/2016, zolang de voorraad strekt.
De korting is niet cumuleerbaar met andere voordelen.

De auteur

Benoît Standaert is Benedictijn van de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken-Brugge. Hij studeerde in Rome, Jeruzalem en Nijmegen, waar hij in 1978 promoveerde op het Marcusevangelie. In binnen- en buitenland is hij betrokken bij vormings- en opleidingswerk. Zijn boek De Jezusruimte werd een spraakmakend boek dat ondertussen in verschillende talen verscheen.

Het psalmenboek

Het psalmenboek met zijn 150 liederen staat in het centrum van onze Bijbel. Sommigen dateren van 3.000 jaar terug. Sinds de vierde eeuw vormen ze ook het hart van het dagelijkse gebed van de Kerk. Ze voeden het denken en bidden van de enkeling en van hele gemeenschappen. Vroomheid, theologie, psychologie of geestelijk leven: alle facetten van het bestaan zijn door de woordenvloed van de Psalmen bevrucht geweest, eeuwenlang. Veel gelovigen zijn bij een bezoek aan een abdij ooit geraakt geweest door de psalmodie, het psalmzingen van een gemeenschap monniken. Ook voor onze generatie ligt het boek van de 150 Psalmen open, als een uitdaging, een hoge opdracht, een telkens nieuwe toe-eigening.

Trilogie met commentaren

In zijn Psalmencommentaren slaagt Benoît Standaert erin om zelfs de moeilijkste passages in de Psalmen 'leesbaar' te maken en gaat hij na wat de Psalmen voor mensen van vandaag kunnen betekenen. Moderne exegese, commentaren van kerkvaders en Rabbijnse herlezingen openen die oude gedichten en verruimen het hart. Zegt een van de Psalmisten niet: 'De weg van uw geboden wil ik lopen, want U verruimt mij het hart?' (Psalm 119,32). Het verruimde hart is het resultaat én de voorwaarde om de psalmodie te voltrekken.

Wie in de buurt blijft van deze gidsen, merkt hoe telkens weer andere deuren opengaan, in een gebedscultuur die tegelijk de oudste wortels eert en de hardste actualiteit van oorlog, doodsangst of depressie in welke vorm dan ook niet schuwt maar weet te integreren.