Genoeg! Gooi het eens over een andere boeg

Uitnodiging

Op woensdag 11 mei 2016 om 20 uur wordt in het Bijbelhuis het boek van Jean Mossoux voorgesteld:

De auteur speurt op een heel hedendaagse wijze in eeuwenoude geschriften naar bronnen van geluk en inspiratie. Zijn zoektocht begint op het internet en brengt hem ondanks zijn scepticisme bij de parabels van Matteüs.

Programma 11 mei:

• Verwelkoming door Jean Bastiaens, directeur van het Bijbelhuis
  • Enkele fragmenten uit het boek worden voorgelezen
  • Laurent Waelkens, voormalig CEO in de kledingindustrie, professor aan de KU Leuven: “Matteüs, een kompas voor het beleid?”
  • Enkele fragmenten uit het boek worden voorgelezen
  • Sofie Foets, sociaal ondernemer: “De parabels, een bron van rust en energie”
  • Toon Osaer, directeur van Uitgeverij Halewijn, overhandigt de eerste exemplaren aan de auteur, aan lezers van het eerste uur en aan de vertalers
  • Dankwoord door de auteur, Jean Mossoux
  • Receptie

Gelieve uw komst te bevestigen via de link hieronder.

Inschrijven voor de voorstelling

of stuur een mail naar info@bijbelhuiszevenkerken.be met uw naam, adres en aantal deelenmers.

Enkel het boek bestellen

Het boek:

Water ja, maar water met bruis. Daarmee kan je het boek 'Genoeg! Gooi het eens over een andere boeg' goed vergelijken. Zijn zoektocht naar bronnen om voluit en gelukkiger te leven, start auteur Jean Mossoux op het internet. Hij volgt de paden van Google en andere zoekmachines. Bij de aanvang van zijn speurtocht is hij ontgoocheld: hij stoot steeds weer op de figuur van Jezus van Nazaret "die tweeduizend jaar oude bekende onbekende die bovendien aan het devalueren is".

Water ja, maar water met bruis

Met wat scepticisme neemt hij toch een aantal teksten van ooggetuige en verslaggever Matteüs onder de loep. Dat doet Mossoux op een originele, beklijvende en vaak humoristische manier. Eén ding staat vast: je hebt als lezer deze verhalen nog nooit zo bekeken en geïnterpreteerd. De teksten blijken bovendien actueel en buitengewoon uitdagend! Lees dit boek en je wordt bitzuist: een woord dat niet meer uit je geheugen te wissen valt.

Je hebt als lezer deze verhalen nog nooit zo bekeken en geïnterpreteerd

Jean Mossoux is betrokken bij start-ups, begeleidt familiebedrijven en ondersteunt projecten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij is docent aan de universiteit en gelooft in de kracht van interactieve workshops. Zo komt hij in contact met 'jongeren van 11 tot 97 jaar'. Hij publiceerde al verscheidene boeken over ondernemerschap en het nemen van beslissingen.