Erfgoeddag 2015 in Bijbelhuis Zevenkerken

Joden, christenen en moslims: erfgenamen van de Bijbel

Op zondag 26 april kunt u in het Bijbelhuis een tentoonstelling bezoeken over het thema 'Joden, christenen en moslims: erfgenamen van de Bijbel.' De drie grote monotheïstische godsdiensten hebben veel meer gemeenschappelijk dan we denken. Meer dan ooit is het nodig dat we elkaars tradities beter leren kennen en met elkaar in gesprek gaan.

Welkom op Erfgoeddag. Toegang gratis.

U kunt uw bezoek combineren met een bezoek aan de abdij, de abdijwinkel, de bistro en een fijne wandeling maken in het abdijbos.

Thema:

• Joden, christenen en moslims: erfgenamen van de Bijbel.

Wat:

• Een boeiende tentoonstelling over de gemeenschappelijke wortels van de drie monotheïstische godsdiensten.
  • Er wordt gewerkt met beelden, infopanelen, foto’s en geluidsfragmenten, vergelijkende teksten.

Wanneer:

• Kom op zondag 26 april naar Bijbelhuis Zevenkerken om deze boeiende expositie te beleven.

Waar:

• Bijbelhuis Zevenkerken