Naomi en Ruth: vrouwen met lef!

Op 26 april 2014 was het erfgoeddag, ook in Bijbelhuis Zevenkerken. Het thema was: Het boek Ruth - vrouwen verleggen grenzen. We maakten een filmpresentatie die het hele verhaal laat horen, in woorden en in beelden. In de tentoonstellingsruimte werden thema's uit het boek dieper uitgewerkt. Het is zo'n oud verhaal, en toch ook zo herkenbaar. Je hebt een paar leessleutels nodig om de context te begrijpen, maar die enkele hobbels zijn snel genomen om dan in voeling te komen met het verhaal.

Noömi en Ruth waren twee vrouwen met lef. Ze hebben het slim aangelegd om opnieuw een plaats te veroveren in de patriarchale samenleving van toen. Noömi heeft een gewaagd plan. Maar Ruth durft het nog uit te voeren ook. Zij is niet zonder reden een voorouder van koning David, die er ook geen probleem in zag om het tegen Goliat op te nemen.

Zin om met een groep het boek Ruth samen te lezen en te bespreken gedurende een dagdeel? Neem contact met ons op via info@bijbelhuiszevenkerken.be