Erfgoeddag en het boek Ruth

Het thema van erfgoeddag 2014 is grenzeloos

Bijbelhuis Zevenkerken pakt uit met een tentoonstelling over het boek Ruth, onder de titel: vrouwen verleggen grenzen. Want de Joodse vrouw Noömi en de niet-Joodse vrouw Ruth zullen creatief moeten zijn om, nadat hun mannen zijn overleden, nog een plaats in de maatschappij te veroveren waar ze nog meetellen. Ze gaan daarbij niet alleen creatief te werk, maar ondernemen ook gewaagde initiatieven. Over de moed van deze vrouwen gaat deze tentoonstelling, In bredere zin gaat de tentoonstelling over (economische) migratie, over het verleggen van grenzen, over liefde die zich waagt.

We werken met beelden, projecties, luisterliederen, verwerking van het thema in de kunst.

WELKOM OP ZATERDAG 26 APRIL TUSSEN 14.00 EN 17.00 UUR EN OP ZONDAG 27 APRIL TUSSEN 10.00 EN 18.00 UUR.

Toegang gratis.