Vergadering + Extra

Wenst u binnen een prachtig kader te vergaderen met uw team? Dat kan in een van de zalen van het Bijbelhuis (capaciteit respektievelijk 40 en 24 personen).

WIFI, beamer, groot projectiescherm, pc's, flipbord zijn aanwezig.Koffie, thee, water zijn voorradig.

U kunt uw samenkomst combineren met een activiteit in het Bijbelhuis (bijvoorbeeld met een bezoek aan het belevingsmuseum) of met een andere activiteit op het abdijdomein.

In de bistro kunt u lunchen (en desgewenst ook iets laten bezorgen).

Het abdijbos nodigt uit tot een ontspannen wandeling. Welkom!

Ons tijdschrift voor Bijbel en Liturgie

Viermaal per jaar verschijnt Vrienden van Bijbelhuis Zevenkerken. Dit tijdschrift gaat dieper in op de relatie tussen Bijbel en liturgie. Daarbuiten komen ook andere bijdragen over de Bijbel aan bod. Leden van de redactie...  lees meer »

Lectionarium

Op zoek naar een zondagslezing of commentaar? Wekelijks kunt u op onze blog terecht voor tekst, audio en commentaar. Hier vindt u het archief, De "lees meer" knop brengt u naar de lezing van de komende week.  lees meer »

Waken met de psalmen - Benoît Standaert OSB

Een psalmodie of nachtwake met psalmen is een ascetische praktijk die vandaag terug aanspreekt. Psalmodiëren is immers opstijgen naar herstel, naar bevrijding, naar redding, naar messiaanse vervulling, naar vrede. Pater Benoît Standaert en Hilde Laureys hebben voor ons de psalmen ingesproken. Ze werken met het hele psalterium over één week gespreid...  lees meer »