Teams

Wenst u binnen een prachtig kader te vergaderen met uw team? Dat kan in een van de zalen van het Bijbelhuis (capaciteit respektievelijk 40 en 24 personen). WIFI, beamer, groot projectiescherm, pc's, flipbord zijn aanwezig.Koffie, thee, water zijn voorradig. U kunt uw samenkomst combineren met een activiteit in het Bijbelhuis (bijvoorbeeld met…   meer informatie »
U wenst een of meerdere boeiende dagen door te brengen met uw team in abdijdomein Zevenkerken en de omgeving? Neem contact met ons en we maken een programma op maat. Naast het belevingsmuseum en de mediazalen/vergaderzalen, heeft de omgeving nog tal van troeven: een abdijgemeenschap met monastieke liturgie, een abdijbos, een bistro en abdijshop,…   meer informatie »

Ons tijdschrift voor Bijbel en Liturgie

Viermaal per jaar verschijnt Vrienden van Bijbelhuis Zevenkerken. Dit tijdschrift gaat dieper in op de relatie tussen Bijbel en liturgie. Daarbuiten komen ook andere bijdragen over de Bijbel aan bod. Leden van de redactie...  lees meer »

Lectionarium

Op zoek naar een zondagslezing of commentaar? Wekelijks kunt u op onze blog terecht voor tekst, audio en commentaar. Hier vindt u het archief, De "lees meer" knop brengt u naar de lezing van de komende week.  lees meer »

Waken met de psalmen - Benoît Standaert OSB

Een psalmodie of nachtwake met psalmen is een ascetische praktijk die vandaag terug aanspreekt. Psalmodiëren is immers opstijgen naar herstel, naar bevrijding, naar redding, naar messiaanse vervulling, naar vrede. Pater Benoît Standaert en Hilde Laureys hebben voor ons de psalmen ingesproken. Ze werken met het hele psalterium over één week gespreid...  lees meer »