Aanbod ter plaatse

SECUNDAIR ONDERWIJS: 1STE GRAAD

Aanbod voor 12-14 jarigen:

 

 • Interactieve rondleiding in het Belevingsmuseum, gevolgd door een eigen verkenning aan de hand van een zoektocht met audiofoon (5 kwartier)
 • Mediazaal: interactief programma rond de film Jeruzalem als hoofdstad voor joden, christenen en moslims (5 kwartier)
 • Verder kunt u eigen bezinnings- of leermomenten verzorgen in een van de twee mediazalen of in de Hoeve.
 • Indien u een apart item hebt dat u wilt besproken zien, dan kunnnen wij daar ook voor zorgen, bijvoorbeeld een rondleiding door het Belevingsmuseum met als aandachtspunt de persoon van Jezus.

 

 

SECUNDAIR ONDERWIJS: 2DE GRAAD

Aanbod voor 14-16 jarigen

 

 • Interactieve rondleiding in het Belevingsmuseum, gevolgd door een eigen zoektocht met audiofoon (5 kwartier)
 • In de mediazaal: werken met filmfragmenten over Anne Frank, het Joods meisje dat op 15 jarige leeftijd omkwam in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De jongeren ontvangen elk een boekje dat ingevuld wordt gedurende de sessie.
 • U kunt ook zelf een leer- of bezinningsactiviteit organiseren in een van de mediazalen. Indien u een bepaald aandachtspunt uit uw eigen lessen voor ogen heeft, dan kunnen wij dat verwerken in een eigen aanbod, bijvoorbeeld: de zoektocht van Abraham naar God.

 

 

SECUNDAIR ONDERWIJS: 3DE GRAAD

Aanbod voor 16-18 jarigen

 • Een interactieve rondleiding in het Belevingsmuseum, gevolgd door een aangepaste zoektocht met audiofoon.
 • Een programma in de mediazaal 'schepping & scheppingsverhalen, geloof en rede' - een verhelderende Bijbellezing van Genesis 1 (Scheppingsgedicht) en Genesis 2-3 (de schepping en de opdracht van de mens). We werken voor een stuk ook met fragmenten uit een documentaire over dit onderwerp.
 • U kunt ook uw eigen leer- of bezinningsmomenten houden in een van de mediazalen. Of indien u dieper wenst in te gaan op een van uw lesonderdelen, kunnen wij daar ook - vanuit de Bijbel - een aanbod doen.

 

HOGER ONDERWIJS

AANBOD VOOR + 18 JARIGEN

 • Voor studenten uit het Hoger Onderwijs houden we een aangepaste interactieve rondleiding in het Belevingsmuseum.
 • In de mediazaal werken we graag met het thema Pesach & Pasen: de verkenning van het Joodse Paasfeest - op basis van de Paashaggadah - en van de manier waarop het Pasen van Jezus - en zijn laatste Paasmaaltijd - daarop aansluit. De studenten verkennen ook websites waar zij bepaalde zoekopdrachten met betrekking tot dit thema uitvoeren.
 • Hebt u een ander thema dat u graag aan de orde wilt stellen? Laat het ons weten en we zoeken naar een aanbod op maat.

 

Aanvraagformulier

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen daarna contact op met u.

Gelieve de naam van de school in te vullen.
Gelieve het adres van de school in te vullen.
Gelieve uw naam in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw e-mail te controleren.
Deze datum is reeds voorbij, gelieve een nieuwe datum te selecteren.
Gelieve een keuze te maken.
Gelieve een keuze te maken.

Er is een fout opgetreden, de e-mail werd niet verstuurd.
Bedankt voor uw aanvraag.

Gelieve het formulier correct in te vullen.

Ons tijdschrift voor Bijbel en Liturgie

Viermaal per jaar verschijnt Vrienden van Bijbelhuis Zevenkerken. Dit tijdschrift gaat dieper in op de relatie tussen Bijbel en liturgie. Daarbuiten komen ook andere bijdragen over de Bijbel aan bod. Leden van de redactie...  lees meer »

Lectionarium

Op zoek naar een zondagslezing of commentaar? Wekelijks kunt u op onze blog terecht voor tekst, audio en commentaar. Hier vindt u het archief, De "lees meer" knop brengt u naar de lezing van de komende week.  lees meer »

Waken met de psalmen - Benoît Standaert OSB

Een psalmodie of nachtwake met psalmen is een ascetische praktijk die vandaag terug aanspreekt. Psalmodiëren is immers opstijgen naar herstel, naar bevrijding, naar redding, naar messiaanse vervulling, naar vrede. Pater Benoît Standaert en Hilde Laureys hebben voor ons de psalmen ingesproken. Ze werken met het hele psalterium over één week gespreid...  lees meer »