Individueel

Individueel

Wilt u individueel het Bijbelhuis bezoeken? U bent heel welkom elke woensdagnamiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur of op andere dagen op afspraak (050 300 479). In juli en augustus zijn we gesloten voor individueel bezoek. Groepen kunnen er blijvend terecht na afspraak (vanaf 5 personen). 

Iedere individuele bezoeker wordt in het kort wegwijs gemaakt in de tentoonstelling, en ontvangt daarna een audiofoon. Er valt van alles te beluisteren en te bekijken. Indien u het aanbod te overweldigend vind, kunt u kiezen voor een themaroute, er zijn er een twaalftal. Een individueel bezoek kost € 4,- U hoeft uw bezoek niet aan te kondigen. Na het bezoek kunt u het abdijdomein verder verkennen en van iets lekkers genieten in de bistro. Tot binnenkort?

Wilt u ons komen bezoeken, dan kunt u zo u dat wilt ook hier contact met ons opnemen.

Wij plannen geregeld ook een cursus over de Bijbel waar u zich kunt bij aansluiten.

Ons tijdschrift voor Bijbel en Liturgie

Viermaal per jaar verschijnt Vrienden van Bijbelhuis Zevenkerken. Dit tijdschrift gaat dieper in op de relatie tussen Bijbel en liturgie. Daarbuiten komen ook andere bijdragen over de Bijbel aan bod. Leden van de redactie...  lees meer »

Lectionarium

Op zoek naar een zondagslezing of commentaar? Wekelijks kunt u op onze blog terecht voor tekst, audio en commentaar. Hier vindt u het archief, De "lees meer" knop brengt u naar de lezing van de komende week.  lees meer »

Waken met de psalmen - Benoît Standaert OSB

Een psalmodie of nachtwake met psalmen is een ascetische praktijk die vandaag terug aanspreekt. Psalmodiëren is immers opstijgen naar herstel, naar bevrijding, naar redding, naar messiaanse vervulling, naar vrede. Pater Benoît Standaert en Hilde Laureys hebben voor ons de psalmen ingesproken. Ze werken met het hele psalterium over één week gespreid...  lees meer »