Verenigingen en bewegingen

Bent u op zoek naar een boeiende, afwisselende en inspirerende uitstap?
Hierbij vindt u informatie die voor uw vereniging of beweging interessant kan zijn. Vanuit het Bijbelhuis Zevenkerken doen we graag een bijzonder aanbod specifiek naar groepen die een invulling zoeken voor een dag of een halve dag.

In ons vormingscentrum kunnen zowel jongeren als ouderen terecht. Wij ontvangen iedereen die op zoek is naar spirituele, bezinnende verdieping. Er is een permanente tentoonstelling die, hoewel wetenschappelijk onderbouwd, toch heel toegankelijk is voor alle leeftijden. Met behulp van moderne media en een audiofoon kunt u zich laten inspireren door Bijbelse verhalen. U kan er op ontdekking doorheen de Bijbel: van Abraham tot Mozes, van de profeten tot Jezus; maar ook de geschiedenis van het geloof en de daarbij horende verhalen komen aan bod. Nog niemand kwam teleurgesteld uit de tentoonstelling vandaan.

Op de eerste verdieping bevinden zich twee mediazalen waar u terecht kunt met een eigen programma of voor een vergadering. Daar kunnen ook Bijbelse films op groot scherm geprojecteerd worden. Er kunnen ook inleidingen en conferenties doorgaan.

Bekijk het promotiefilmpje, dan verneemt u in drie minuten wat de tentoonstelling inhoudt.

Het Abdijdomein Zevenkerken heeft naast het Bijbelhuis nog veel meer te bieden. Er is er de kerk - een Romeinse basilica - , het bos met voorziene wandelpaden,
de Abdijshop met een ruim aanbod, het keramiekatelier en de winkel, maar ook de bistro waar u terecht kunt voor de maaltijden en lekkere desserten in het unieke kader van een prachtig en rustig gelegen boomgaard. Het is er zalig vertoeven.

In bijhorend PDF-bestand dat u kunt downloaden doen wij enkele voorstellen voor een dagprogramma of voor de invulling van een halve dag.

Voor groepen openen wij op eender welk moment, zowel door de week als ’s avonds als in de weekenden. Neem gerust contact met ons op, wij verfijnen ons aanbod graag op maat van uw groep. Aarzel niet om eens langs te komen en kennis te maken met het Bijbelhuis en zijn vele mogelijkheden of neem contact met onze medewerkster.

Marleen Palfliet, medewerker Bijbelhuis Zevenkerken:
marleen.palfliet@bijbelhuiszevenkerken.be
TEL 050/30 04 79
GSM 0487/14 62 36

 

Aanvraagformulier

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen daarna contact op met u.

Gelieve de naam van de parochie of groep in te vullen.
Gelieve het adres van de parochie of groep in te vullen.
Gelieve uw naam in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw e-mail te controleren.
Deze datum is reeds voorbij, gelieve een nieuwe datum te selecteren.
Gelieve een keuze te maken.
Gelieve een keuze te maken.

Er is een fout opgetreden, de e-mail werd niet verstuurd.
Bedankt voor uw aanvraag.

Gelieve het formulier correct in te vullen.

Ons tijdschrift voor Bijbel en Liturgie

Viermaal per jaar verschijnt Vrienden van Bijbelhuis Zevenkerken. Dit tijdschrift gaat dieper in op de relatie tussen Bijbel en liturgie. Daarbuiten komen ook andere bijdragen over de Bijbel aan bod. Leden van de redactie...  lees meer »

Lectionarium

Op zoek naar een zondagslezing of commentaar? Wekelijks kunt u op onze blog terecht voor tekst, audio en commentaar. Hier vindt u het archief, De "lees meer" knop brengt u naar de lezing van de komende week.  lees meer »

Waken met de psalmen - Benoît Standaert OSB

Een psalmodie of nachtwake met psalmen is een ascetische praktijk die vandaag terug aanspreekt. Psalmodiëren is immers opstijgen naar herstel, naar bevrijding, naar redding, naar messiaanse vervulling, naar vrede. Pater Benoît Standaert en Hilde Laureys hebben voor ons de psalmen ingesproken. Ze werken met het hele psalterium over één week gespreid...  lees meer »