Diverse groepen klein of groot

Kleine groepen

Wilt u met uw vereniging of uw groep een daguitstap maken? Dan biedt het Bijbelhuis Zevenkerken u tal van mogelijkheden. 

De unieke Bijbeltentoonstelling is een belevenis op zich. 25 personen kunnen de tentoonstelling tegelijk bezoeken. Is de groep groter, dan wordt deze opgesplitst. Terwijl de ene groep beneden is, volgt de andere groep een ander programma in een van de mediazalen of bezoekt die de Abdij. Na 5 kwartier vindt er dan een wissel plaats.

In de mediazalen werken we met Bijbelfilms of documentaires die door ons ingeleid worden. Nadien vindt er een korte bespreking plaats. U kunt een lijst van de mogelijkheden bij ons opvragen.

In de bistro kunt u genieten van een dagschotel of andere gerechten. Vanaf 14.00 uur worden er ook pannenkoeken geserveerd. Neem contact met ons op en wij maken, samen met u, een totaalprogramma op dat tegemoet komt aan uw wensen en interesses.

Op ons programma staat ook regelmatig een cursus, waar u individueel of als groep kunt bij aansluiten.

Klik hier en lees een verslag van een groep die ons eerder heeft bezocht.

 

Grote groepen

Ook wanneer uw vereniging of groep uit meer dan 50 personnen bestaat, kunnen we u een mooi programma in Zevenkerken aanbieden. De veronderstelling is dat u dan een groot gedeelte van de dag op het abdijdomein doorbrengt. Er wordt telkens gewerkt in groepen van 25, behalve voor het bezoek aan de Abdij: dat kan uit één groep van 50 personen (of meer) bestaan.

Een voorbeeld van een dagprogramma: aankomst met koffie/thee; groep A bezoekt het interactieve belevingsmuseum (met audiofoon); groep B werkt in de mediazaal I (Bijbelse film of ander programma), groep C bezoekt de abdij, groep D maakt een boswandeling of doet een activiteit in mediazaal II. Over de middag: lunch in bistro Zevenkerken. Desgewenst kunt u om 12.00 uur aansluiten bij de eucharistieviering van de monnikkengemeenschap. Elke persoon doorloopt 3 of 4 activiteiten.

Uiteraard kunt u een bezoek aan het Bijbelhuis ook combineren met een bezoek aan de stad Brugge. Neem contact met ons op en we maken een programma op maat.

Klik hier en lees een verslag van een groep die ons eerder heeft bezocht.

Aanvraagformulier

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen daarna contact op met u.

Gelieve de naam van de parochie of groep in te vullen.
Gelieve het adres van de parochie of groep in te vullen.
Gelieve uw naam in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw e-mail te controleren.
Deze datum is reeds voorbij, gelieve een nieuwe datum te selecteren.
Gelieve een keuze te maken.
Gelieve een keuze te maken.

Er is een fout opgetreden, de e-mail werd niet verstuurd.
Bedankt voor uw aanvraag.

Gelieve het formulier correct in te vullen.

Ons tijdschrift voor Bijbel en Liturgie

Viermaal per jaar verschijnt Vrienden van Bijbelhuis Zevenkerken. Dit tijdschrift gaat dieper in op de relatie tussen Bijbel en liturgie. Daarbuiten komen ook andere bijdragen over de Bijbel aan bod. Leden van de redactie...  lees meer »

Lectionarium

Op zoek naar een zondagslezing of commentaar? Wekelijks kunt u op onze blog terecht voor tekst, audio en commentaar. Hier vindt u het archief, De "lees meer" knop brengt u naar de lezing van de komende week.  lees meer »

Waken met de psalmen - Benoît Standaert OSB

Een psalmodie of nachtwake met psalmen is een ascetische praktijk die vandaag terug aanspreekt. Psalmodiëren is immers opstijgen naar herstel, naar bevrijding, naar redding, naar messiaanse vervulling, naar vrede. Pater Benoît Standaert en Hilde Laureys hebben voor ons de psalmen ingesproken. Ze werken met het hele psalterium over één week gespreid...  lees meer »