Bijbelgroepen

Voor Bijbelgroepen is het Bijbelhuis bijzonder interessant. De interactieve tentoonstelling biedt de mogelijkheden om een veelheid van Bijbelse thema's uit te diepen, zoals: Bijbelse feesten, Bijbelse geschiedenis, vergelijking van Bijbelse teksten met andere oude teksten, de opbouw van de Hebreeuwse Bijbel, de geschiedenis van de canon, de boeken van het Nieuwe Testament, de literaire genres van de Bijbel, Bijbel en Dode Zeerollen, Bijbel en apocriefe teksten (zoals het Evangelie van Thomas) en ga zo maar door. De rondleiding kan op maat van de vragen van de groep gegeven worden. Er kunnen aparte themaroutes meegegeven worden voor de verdere verkenning met audiofoon. In de bovenzaal kan met tal van Bijbelse films gewerkt worden.

Neem contact met ons op en we maken een mooi programma dat aansluit bij uw vragen en wensen.

Wij zetten regelmatig ook een cursus op ons programma waar je als groep of individueel kunt bij aansluiten.

Aanvraagformulier

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen daarna contact op met u.

Gelieve de naam van de parochie of groep in te vullen.
Gelieve het adres van de parochie of groep in te vullen.
Gelieve uw naam in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw e-mail te controleren.
Deze datum is reeds voorbij, gelieve een nieuwe datum te selecteren.
Gelieve een keuze te maken.
Gelieve een keuze te maken.

Er is een fout opgetreden, de e-mail werd niet verstuurd.
Bedankt voor uw aanvraag.

Gelieve het formulier correct in te vullen.

Ons tijdschrift voor Bijbel en Liturgie

Viermaal per jaar verschijnt Vrienden van Bijbelhuis Zevenkerken. Dit tijdschrift gaat dieper in op de relatie tussen Bijbel en liturgie. Daarbuiten komen ook andere bijdragen over de Bijbel aan bod. Leden van de redactie...  lees meer »

Lectionarium

Op zoek naar een zondagslezing of commentaar? Wekelijks kunt u op onze blog terecht voor tekst, audio en commentaar. Hier vindt u het archief, De "lees meer" knop brengt u naar de lezing van de komende week.  lees meer »

Waken met de psalmen - Benoît Standaert OSB

Een psalmodie of nachtwake met psalmen is een ascetische praktijk die vandaag terug aanspreekt. Psalmodiëren is immers opstijgen naar herstel, naar bevrijding, naar redding, naar messiaanse vervulling, naar vrede. Pater Benoît Standaert en Hilde Laureys hebben voor ons de psalmen ingesproken. Ze werken met het hele psalterium over één week gespreid...  lees meer »