Groepen

Bent u op zoek naar een boeiende, afwisselende en inspirerende uitstap? Hierbij vindt u informatie die voor uw groep interessant kan zijn. Vanuit het Bijbelhuis Zevenkerken doen we graag een bijzonder aanbod specifiek naar groepen die een invulling zoeken voor een dag of een halve dag. Naargelang van de grote en de samenstelling van uw groep kunnen we u een voorstel doen van een programma.

Klik hier en lees een verslag van een groep diakens die ons eerder heeft bezocht.

Ook vormelingen zijn heel welkom in het Bijbelhuis Zevenkerken, al dan niet met hun ouders. Voor hen is er een zoektocht in het belevingsmuseum, een uitgewerkt programma rond de symbolen van het vormsel, een Bijbels Ganzebord en een Bijbelquiz.   meer informatie »
Voor Bijbelgroepen is het Bijbelhuis bijzonder interessant. De interactieve tentoonstelling en de Bijbelse films bieden vele mogelijkheden om Bijbelse thema's uit te werken.   meer informatie »
Verenigingen en bewegingen kunnen het Bijbelhuis Zevenkerken bezoeken. Wij maken een programma op maat of u bepaalt het programma met onze voorstellen.   meer informatie »
Voor zowel kleine als grote groepen kunnen we u een mooi programma in Zevenkerken aanbieden. Bent u met meer dan 50 personen dan veronderstellen we dat u een groot gedeelte van de dag op het abdijdomein doorbrengt. Er wordt telkens gewerkt in deelgroepen van maximum 25, behalve voor het bezoek aan de abdij: dat kan uit één groep van 50 personen (of…   meer informatie »

Ons tijdschrift voor Bijbel en Liturgie

Viermaal per jaar verschijnt Vrienden van Bijbelhuis Zevenkerken. Dit tijdschrift gaat dieper in op de relatie tussen Bijbel en liturgie. Daarbuiten komen ook andere bijdragen over de Bijbel aan bod. Leden van de redactie...  lees meer »

Lectionarium

Op zoek naar een zondagslezing of commentaar? Wekelijks kunt u op onze blog terecht voor tekst, audio en commentaar. Hier vindt u het archief, De "lees meer" knop brengt u naar de lezing van de komende week.  lees meer »

Waken met de psalmen - Benoît Standaert OSB

Een psalmodie of nachtwake met psalmen is een ascetische praktijk die vandaag terug aanspreekt. Psalmodiëren is immers opstijgen naar herstel, naar bevrijding, naar redding, naar messiaanse vervulling, naar vrede. Pater Benoît Standaert en Hilde Laureys hebben voor ons de psalmen ingesproken. Ze werken met het hele psalterium over één week gespreid...  lees meer »